Öt gigabank nem tudta meggyőzni a hatóságokat arról, hogy anélkül csődbe tudna menni, hogy magával rántaná a világot

gazdaság
2016 április 13., 20:54
comments 63

Öt hatalmas amerikai bankcsoport – a JPMorgan Chase, a Bank of America, a Wells Fargo, Bank of New York Mellon és a State Street – sem tudta meggyőzni arról az amerikai jegybankot (Federal Reserve) és betétbiztosítót (FDIC), hogy ha bajba kerülne, akkor rendelkezik olyan tervvel, aminek végrehajtásával nem okozna nagy károkat a világ pénzügyi rendszerének – írja a Bloomberg.

A bankok október 1-ig kaptak határidőt, hogy újraírják a "végrendeletnek" is hívott csődterveket, ha az nem sikerül, akkor hatóságok mindenféle előírásokkal szabályozhatják meg őket.

Ez viszont azt is jelenti, hogy másik bankcsoportok, mint a Citigroup, a Goldman Sachs vagy a Morgan Stanley viszont meg tudta győzni erről a hatóságokat – igaz, utóbbi két banknál a két véleményező hatóság egyikének voltak aggályai.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.