Tintás, a hős polip kitört a rabságból, és már az óceánban éli szabad életét

2016 április 13., szerda 10:54
57

Tintás (Inky) átlagos új-zélandi polip volt, olyan, amilyenből elég sok akad arrafele. De átlagos társaival szemben ő látványosság volt, most pedig híresség lett:

egészen mostanáig az új-zélandi Nemzeti Akváriumban élt, de most megszökött.

Az alkalmat az adta, hogy az egyik gondozó nem zárta vissza jól az akváriumát. A polip ki tudta préselni magát az apró résen, majd az akvárium falán lemászva már csak négy métert kellett kúsznia egy lefolyóig - vagy egy másik teória szerint az akvárium vízcserélőcsövén préselte át magát a szabadságot jelentő lefolyóig.

A lefolyóban már csak ötven métert kellett megtennie a szabadságig, az óceánig.

Rob Yarrellt, a Nemzeti Akvárium menedzserét annyiban nem lepte meg a dolog, hogy szerinte a polipok "híres szabadulóművészek". De Tintás szerinte is próbára tette őket. "Nem hiszem, hogy boldogtalan lett volna, vagy magányos, mert a polipok eleve zárkozott teremtések. Ő inkább kíváncsi volt, tényleg tudni akarta, hogy mi történik a nagyvilágban. Ilyen a természete" - mondta.

Tintás szökése megviselte az akvárium személyzetét. "Ők és én is nagyon szomorúak voltunk" - mondta. Tintás gondozója, Reiss Jenkinson biztos abban, hogy a polip megszökött, és nem ellopták. "Jól ismerem a polipok természetét. Láttam már polipot átcsúszni egy hajó vízpumpáján. Itt pedig nagyon szigorú a felügyelet ahhoz, hogy bárki ellophassa. Különben is, miért lopna bárki polipot" - mondta. (Via Guardian. Címlapképünk illusztráció, nem Tintást ábrázolja. Fotó: Ray Sadler / Flickr CC BY-NC 2.0)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt