Meghekkelte a Neptunt, éveken át lopta az egyetemisták pénzét

INTERNET
2016 április 14., 05:20
comments 70

Évekkel ezelőtt a Miskolci Egyetem gazdaságtudományi karán végzett az a most 34 éves férfi, aki éveken át csapolta észrevétlenül az egyetemisták számláit a Neptun informatikai rendszeren keresztül.

A mesterhekker vagy ötven hallgató Neptun-kódjához jutott hozzá, és azokból visszafejtette a felhasználók jelszavait. Belépett a Neptunba, ideiglenesen megváltoztatta a jelszót, átultalta a saját számlájára a hallgatók számláin lévő száz-ezerforintos maradványösszegeket, majd, hogy ne maradjon nyoma, visszaállította a jelszavakat. 2010 és 2014 között úgy hatvanezer forintot hekkelt el, szóval inkább kismesternek számít, mint nagynak.

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emeltek vádat ellene, pénzbüntetés várható.

(Kisalföld)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.