Razziát tartottak a legnagyobb berlini bordélyházban

külföld
2016 április 14., 6:25
comments 37

Szerda este közel 900 rendőr és adóellenőr szállta meg Berlinben az Artemis nevű bordélyházat. Az ügyészség szerint felmerült az emberkereskedelem gyanúja. Az akcióban összesen 6 embert tartóztattak le, köztük a két tulajdonost is. Martin Steltner, berlini ügyészség szóvivője szerint a letartóztatottak kapcsolatban állhatnak a német alvilágot irányító motoros bandákkal is.

Az emberkereskedelem vádján túl a prostituáltak utáni szociális járulékok befizetésének elmulasztása és adócsalás miatt is nyomoznak. Az ügyészség szerint közel 17,5 millió eurónyi szociális járulékot csalhattak el.

Gond volt az is, hogy miközben a törvények szerint a prostituáltaknak önálló vállalkozóként kellene dolgozniuk, de az Artemisben fix munkaidőt és fix díjakat szabtak meg nekik. Azt sem lett volna szabad előírniuk nekik, hogy a bordélyban hogyan kell öltözködniük.

A hatóságok összesen 212 embert igazoltattak. A bordélyban dolgozó prostituáltakat és az ott talált ügyfeleket a rendőrség tanúként fogja kihallgatni. Az Artemis Berlin legnagyobb bordélyának számított, 70-120 prostituált dolgozhatott ott.  (Tagesspiegel)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt