Csányi: Az OTP nem akar magyar bankot venni

Az OTP Bank vezetése nem gondolkodik magyarországi bankvásárláson, inkább a régiós lehetőségeket keresi idén, esetleg jövőre Oroszországban hajthat végre akvizíciót a bank – közölte Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a közgyűlését követő sajtótájékoztatón.

A régiós felvásárlási lehetőségek bővülhetnek a következő években, mert a szigorodó európai tőkemegfelelési szabályok miatt sok hitelintézet arra kényszerülhet, hogy a banki befektetéseit eladja – mondta Csányi, aki szerint biztosan lesz konszolidáció a magyar bankpiacon, mert az alacsony kamatok és a szigorodó tőkemegfelelési szabályok ebbe az irányba hatnak.

„Annak jobban örülnék, ha inkább megszűnnének bankok, minthogy megvásárolják őket"

– mondta Csányi.

Egy kérdésre válaszolva azt mondta: a Budapest Bankot jó banknak tartja, de arra, hogy a Budapest Bankot az OTP vegye meg, a pénzintézet nehezen kapna engedélyt a GVH-tól.

Arról is szólt, hogy az OTP javítani kíván a hitel/betét arányon, szeretné növelni a magyarországi hitelezést.

Egy másik kérdéssel kapcsolatban Csányi Sándor azt mondta: nem örülne annak, ha bővítenék az ingyenes pénzügyi szolgáltatások körét. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.