Pintér Sándor volt üzletfele 65 százalékos kedvezménnyel vásárolhatott lakásokat az V. kerületben

POLITIKA
2016 április 15., 09:55
comments 102

Juhász Péter, az Együtt társelnöke a Rogán Antallal folyó személyiségi jogi perében - amit a miniszter azért indított ellene, mert Juhász lebűnözőzte - kikérte a belvárosi önkormányzattól a 2006-2015 közötti ingatlaneladások listáját. Ez az a lista, amiről egy ideig úgy hihettük, hogy elveszett a rendőrségen, mígnem kiderült, hogy végig a birtokukban volt, csak elektronikusan nem tudták átadni az azt kikérő bíróságnak.

A lista így már Juhásznál van, illetve a sajtóhoz is kiszivárgott. Az Átlátszó pedig kiszúrta, hogy

Pintér Sándor volt üzlettársa, Rack László 2006-ban nagyon-nagyon jó áron vehetett lakást a fideszközeli körökben különösen népszerű Szerb utcában.

A belvárosi ingatlanügyek visszatérő motívuma, hogy az ingatlanokat rendre 30 százalékos kedvezménnyel árulták még olyanoknak is, akik épp csak bérlők lettek. Rack két Szerb utcai lakásvásárlásakor viszont még ennél is lejjebb ment árban a kerület:

a két, összesen 321 négyzetméternyi ingatlant nettó 33,8 millió forintért vehette meg,

ez pedig még a Belváros által kiadott listán feltóntetett, 96,7 milliós becsült forgalmi árhoz képest

65 százalékos engedményt jelent.

A két lakás bruttó 40,6 millió forintba került, vagyis Rack 126 ezer forintos négyzetméteráron vehetett két lakást Budapest egyik legdrágább kerületében. Az ár indoklásában az önkormányzat az egyösszegű befizetésre és "a helyiség saját kialakítására" hivatkozott.

Rack amúgy nem magánszemélyként, hanem egyedüli tulajdonában levő, 2011-ben vagyon nélkül megszűnt cégével, a Gastrostarlight Kft.-vel vette meg a lakásokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.