Úgy tűnik, hogy semmi érdekes nem volt azon az Iphone-on, ami miatt annyit hisztizett az FBI

külföld
2016 április 15., 05:39
comments 28

A hírek szerint semmilyen érdemi információ nem volt Syed Farook, a San Bernardino-i ámokfutó merénylő Iphone-ján. Ez az a készülék, aminek a feltörésére bírósági végzéssel akarta kötelezni az Applet az FBI, és amit végül egy meg nem nevezett magáncég segítségével törtek fel, miután az Apple nemet mondott a felszólításra.

Vagyis az FBI semmilyen hasznos információt nem szerzett a telefonról - aminek a felhőben elmentett adatait amúgy megosztotta az FBI-jal az Apple -, ellenben megtalálta a módját annak, hogy hogyan lehet feltörni az Iphone 5C típusú telefonokat. És ha már megtalálta, meg is tartja magának a titkot:

a kormány nem hajlandó megosztani az amúgy potenciálisan minden Iphone 5C titkosítását veszélyeztető módszert,

és mert nem maga az FBI, hanem egy magáncég jött rá a megoldásra, nem is kötelezhető rá, hogy ezt a potenciálisan felhasználók millióit veszélyeztető sérülékenységet megossza. (Via Cnet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.