A Fidesz nagyon szeretné, ha a kormány végre kivizsgálná a szocialista kormányok tanácsadói szerződéseit

A baloldali kormányok tanácsadói szerződéseinek kivizsgálását kéri a kormánytól a Fidesz és a KDNP, jelentette be vasárnapi sajtótájékoztatóján Hollik István kereszténydemokrata képviselő.

Azért kéri ezt, mert szerinte az Alkotmányvédelmi Hivatal által a napokban nyilvánosságra hozott adatok szerint a Political Capital 2006-2010 között 432,2 millió forintyni megbízást kapott - összehasonlításképpen: a mostani kormány négymilliárd forintért rendelt tanulmányokat kedvenc kutatóintézetétől, a Századvégtől -, ebből 190 milliót a Nemzetbiztonsági Hivataltól. Hollik szakértő véleménye szerint a Political Capital tanácsadói anyagai "nevetségesek".

Amire a megtámadott cég csak annyit reagált, hogy a végzett munka ellenértékének utolsó részletét 2015-ben utalta át nekik az AH, "ezzel is megbecsülve a korábban számos alkalommal írásban is elsimert, jól végzett munkát". Magyarán,

a megbízások ellenértékét részben a jelenlegi kormány utalta már át a Political Capitalnak, vagyis valóban nem lehettek annyira nagyon elégedetlenek,

még ha csütörtökön maga Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter nevezte "politikai kifizetőhelynek" a Political Capitalt, a megbízásokat - amikért már az ő kormánya fizetett - pedig "fiktív megrendelésnek". (Via MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.