A kormány törvénybe foglalhatja, hogy olcsóbb lesz az internet

A kormány 2017-ben 27 százalékról 18 százalékra csökkenti "az internet áfáját", vagyis az internetes szolgáltatást terhelő forgalmi adót. Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos számításai szerint a kilenc százalékos csökkenés "megközelítőleg tíz százalékos" árcsökkentést kell jelentsen a fogyasztóknak.

És hogy az árak valóban csökkenjenek, vagyis a szolgáltatók érvényesítsék a fogyasztók felé az áfacsökkentést, arra most jogi garanciákat kívánnak teremteni. Magyarán, beleírják a törvénybe, hogy a szolgáltatási díjnak annyival kell csökkennie, amennyilve csökken az áfa.

Emellett kötelezik a szolgáltatókat arra is, hogy minden eddigi csomagjuknál olcsóbb kedvezményes csomatot is alkossanak jövőre.

Deutsch számításai szerint az áfacsökkentéssel 13-15 milliárd forint maradhat a fogyasztóknál, a gazdasági minisztérium szerint a kieső adóbevételt az előfizetők növekvő száma akár már éven belül kompenzálhatja. (Via MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.