Természetesen kamu volt a rossz parancssorral véletlenül teljes vállalkozását kitörlő olasz férfi története

internetek
2016 április 17., 14:17
comments 55

A hét közepén az egész világsajtót bejárta, és természetesen a magyar lapokat, így a 444-et sem kímélte meg Marco Marsala története. Annyit lehetett tudni, hogy a férfi egy programozó, aki véletlenül az egész cégét törölte egyetlen kóddal.

Azóta viszont kiderült, hogy bármennyire is sok helyen jelent meg a történet, attól még nem volt igaz, csupán egy virális marketingtrükköt etettek meg mindenkivel.

Marsala maga amúgy létező személy, most az olasz Repubblica nevű lapnak árulta el, hogy az egész történettel annyi volt a célja, hogy a figyelmet a szerverkezelő szolgáltatására irányítsa. Viszont a történet alapja állítólag tényleg igaz, mert ismer valakit, aki pár éve pont úgy törölte a teljes cégét, mint most ő bekamuzta.

És ahogy az lenni szokott, most mindenki egy kicsit csalódott az internetben, mert ilyen kamu sztorik tudnak rajta elterjedni, és mindannyian kicsit rosszul érezzük magunkat, mert egy vadidegen olasz férfi mégsem tette tönkre bénázása közepette a teljes vállalkozását. Ilyen világban élünk. (DailyDot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.