Közérdekű adatigényléssel szereznék meg Barack Obamától a Trónok harca új évadának részeit

Írtunk mi is arról, hogy az amerikai elnök nagy Trónok harca rajongó, és gyakorlatilag kibulizta magának, hogy bemutató előtt megnézhesse az évadot.

Csak hogy a Refinery29 újságírója, Vanessa Golembewski nem hagyta ennyiben a dolgot, és közérdekű adatigénylést nyújtott be a Fehér Házhoz, azt kérve Obamától, hogy hozza nyilvánosságra a sorozat hatodik évadának részeit.

Golembewski maga is ír arról, hogy nem tudja biztosan, hogy a Trónok harca epizódjai nem esnek-e abba a szürke zónába, ahol a kormányzati szereplők magántulajdonban lévő dolgai szerepelnek, és amikre nem érvényes a FOIA-törvény közérdeket kijelentő intézkedése. De abban például biztos, hogy a sorozatrészek nincsenek a nem kikérhető információk között. Ilyenek például azok, melyeknek a nyilvánosságra kerülése a nemzetbiztonságot kockáztatná. Az az információ, hogy Jon Snow életben van-e, talán még nem ilyen.

Ennek ellenére úgy döntött, hogy megpróbálja. A gyártó HBO óriási titkolózást csapott most a sorozat körül, miután az ötödik évad több része is idő előtt kiszivárgott, most se kritikusoknak, se újságíróknak nem küldtek előzetes részeket.