Közérdekű adatigényléssel szereznék meg Barack Obamától a Trónok harca új évadának részeit

külföld
2016 április 18., 21:39
comments 27

Írtunk mi is arról, hogy az amerikai elnök nagy Trónok harca rajongó, és gyakorlatilag kibulizta magának, hogy bemutató előtt megnézhesse az évadot.

Csak hogy a Refinery29 újságírója, Vanessa Golembewski nem hagyta ennyiben a dolgot, és közérdekű adatigénylést nyújtott be a Fehér Házhoz, azt kérve Obamától, hogy hozza nyilvánosságra a sorozat hatodik évadának részeit.

Golembewski maga is ír arról, hogy nem tudja biztosan, hogy a Trónok harca epizódjai nem esnek-e abba a szürke zónába, ahol a kormányzati szereplők magántulajdonban lévő dolgai szerepelnek, és amikre nem érvényes a FOIA-törvény közérdeket kijelentő intézkedése. De abban például biztos, hogy a sorozatrészek nincsenek a nem kikérhető információk között. Ilyenek például azok, melyeknek a nyilvánosságra kerülése a nemzetbiztonságot kockáztatná. Az az információ, hogy Jon Snow életben van-e, talán még nem ilyen.

Ennek ellenére úgy döntött, hogy megpróbálja. A gyártó HBO óriási titkolózást csapott most a sorozat körül, miután az ötödik évad több része is idő előtt kiszivárgott, most se kritikusoknak, se újságíróknak nem küldtek előzetes részeket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.