Az ausztrál mezőgazdasági miniszter nem adna Oscart Johnny Depp bocsánatvideójára

Az Észak-Koreában elfogott "kémekkel" készített propagandavideók stílusában kért elnézést az ausztrál néptől bűneiért Johnny Depp és neje, Amber Heard. A színészházaspárt illegális állatcsempészettel vádolták, mert 2015-ben engedély nélkül vitték magukkal az ausztráliai forgatásukra két Yorkshire terrier kutyájukat.

Amber Heard óvatlan volt, a forgatás alatt posztolt egy képet a kutyáiról. Ekkor csapott le az ausztrál államgépezet:

Ausztráliába csak szigorú karanténszabályokat betartva lehet állatokat bevinni, hogy védjék a kontinens egyedi ökoszisztémáját.

A szabályokat megsértő színészpárt az ausztrál földművelésügyi miniszter, Barnaby Jones a kutyák elaltatásával fenyegette.

Heard és Depp a bírósági tárgyalás előtt rögzítette a bocsánatkérést. A kisfilm leginkább túszvideóra emlékeztet, Heard és Depp kifejezéstelen arccal kérnek bocsánatot a bűnükért. Heard "gyönyörű szigetnek" nevezi Ausztráliát, Depp pedig arról beszél, hogy az ausztrálok melegszívűek és közvetlenek, még akkor is, amikor állatok legyilkolásával fenyegetőznek.

"Ha Ausztráliába mész, jelents be mindent" - mondja a felvétel végén fapofával Depp.

Az agrárminiszter, Jones nem volt elragadtatva a videótól. "Nem hiszem, hogy ezért Oscart kapna" - mondta, visszautasítva a feltételezést, hogy ő rendezte volna a videót. "Nem, ennél még én is jobb munkát végeztem volna" - mondta, és felszólította Deppet, hogy vegye fel újra a jelenetet, "több lélekkel".

A videó amúgy ilyen remek paródiákat inspirált:

A bíróságot viszont meggyőzte a bocsánatkérést, mert Heardöt végül állatcsempészet helyett csak hivatalos dokumentumok meghamisítása miatt egy havi jó magaviseletre kötelezte. (Via BBC)