Egymilliárdot lapátolt ki Tiborcz eladott cégének új tulajdonosa

2016 április 19., kedd 14:39
133

972 millió forint osztalékot

fizetett ki az Elios tulajdonosának, Paár Attila vállalkozó WBH Invest nevű cégének a tavaly megtermelt nyereségből, olvasta a Direkt36 a cég cégbíróságon olvasható közgyűlési jegyzőkönyvében.

Az Eliost közel egy éve adta el Tiborcz István, majd üzlettársa, Erdei Bálint a győri Paárnak, aki a West Hungária Bau nevű cégbirodalmáról is ismert (ez a cégcsoport jelentős kormányzati megrendelésekhez jutott, például a Várkárt Bazár vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem körüli munkálatokban).

Az egymilliárdos osztalék arra utal, hogy az Eliosnak még annál is jobban ment tavaly, mint 2014-ben: két éve még csak 493 millió forint adózás előtti eredménye jutott a cégnek a 3,5 milliárd forintos árbevételére. Tavaly viszont már 7,7 milliárdra ugrott árbevétel, ami több mint a duplája a 2014-esnek. A cég bevételei szinte teljes egészében állami munkákból származnak, és annak túlnyomó része uniós forrásokból finanszírozott közvilágítási közbeszerzés.

Hogy Orbán Viktor lányának férje mennyiért adhatta el az Eliost Paárnak, azt nem tudjuk, de a mostani fényes pénzügyi eredményekből arra lehet következtetni, hogy az üzlet értéke elég magas lehetett. Tiborcz családja egyébként kevés híján 600 millió forintért vásárolt földeket az utóbbi hónapokban Csabdi és Mány környékén.

Tiborcz a Sziget VIP-ban. Fotó: olvasónk. Fotó: olvasónk

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt