Három nap alatt égetnek el 2000 elefántagyart Kamerunban

ÁLLAT
2016 április 19., 17:16
comments 35

Kb. 2000, illegálisan forgalomba hozott elefántagyar és több száz, elefántcsontból készült portéka elégetését kezdték el ma a kameruni hatóságok.

A máglyát a kameruni főváros egy homokos terén rakták az orvvadászat elleni küzdelem jegyében. A hatóságok szerint az orvvadászatból származó termékek egyik legnagyobb tüze lobbant fel Afrika történetében.

A Közép-Afrikai térségben vadon élő elefántok száma 2002 és 2012 között kétharmadával csökkent. „Országaink mindegyike többet tud tenni, és többet is muszáj tennie” – mondta a helyszínen az amerikai ENSZ-nagykövet, Samantha Power, aki szerint a máglya világos üzenettel szolgál:

az elefántcsont kizárólag az elefántoké.

A lefoglalt elefántagyarakat és elefántcsonttermékeket három napon át égetik. A hatóságok szerint csak az elefántagyarak kb. 3,5 tonnát nyomhatnak. Az elkobzott illegális elefántcsontok értéke sok millió dollárra rúg. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.