Szerdán kiderülhet, kik ölték meg a Dokknál Dunába dobott H. Gézát

bűnügy
2016 április 19., 03:04
comments 40

H. Géza 2011 decemberében fulladt a Dunába. A 22 éves fiatalember halála előtt a Dokk nevű szórakozóhelyen mulatott. Holttestét 2011. december 3-án emelték ki a Dunából, az ügyben indított közigazgatási eljárás eredménytelenül zárult.

Aktáját 2012 júniusában újranyitották, akkor tartóztatták le a Dokk két biztonsági őrét, B. Ádámot és Z. Alfrédet, akiket aztán hamarosan az ügy lezárása után elengedtek. Most viszont gyilkosságért el is ítélhetik őket, mert az újra-újranyitott ügyben a bíróság kilenc szakértő véleménye alapján arra juthat, hogy H.

gyilkosság áldozata lett.

A vád szemtanúkra alapozva állítja, hogy H.-t a két vádlott verte meg: a szemtanúk szerint a sértett a tánctéren véletlenül meglökte a fiatalabbik, 28 éves biztonsági őrt, B. Ádámot, aki erre lerángatta a nadrágját, és 42 éves társával, Z. Alfréddel kirángatta a parkolóba.

A szakértők bizonyították, hogy az áldozat nadrágját anélkül is le lehetett rántani, hogy a gombjait vagy az övét kioldották volna. A fizikus szakértő szerint a fiatalember övét nagy erővel tépték le.

A szakértők azt is valószínűsítették, hogy a fiatalembert két ember dobta le a Dokk melletti betonfalon át az öt méterrel lejebb folyó Dunába. Sőt, még azt is kiderítették, hogy a zuhanás szöge alapján egy alacsonyabb és egy magasabb férfi dobhatta le - a leírás illik a két biztonsági őrre.

Az ügyészség szerint ez a legfőbb bizonyíték, mert szerintük életszerűtlen, hogy B. és Z. csak megverték volna az áldozatukat, akit aztán két másik, de hasonló testalkatú idegen minden ok nélkül hajított volna a Dunába.

Az ügyben szerdán várható ítélet. (Via Blikk. A Címlapképen a Hajógyári-sziget déli csücskénél lévő hajójavító műhely dokkja látható, a szórakozóhely parkolójánál is, ahol H. Gézát a vízbe dobták, hasonló a partfal kialakítása. Fotó: Globetrotter19 / Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.