Szeretsz kirándulni? Akkor Burgenlandot is szereted!

hirdetés
2016 április 19., 05:23
ad

A tengerben cápák vannak és medúza, a magas hegyekben lavina meg medve, esetleg jeti. Ellenben Burgenland gyönyörű és nem véletlenül ismerik sokan úgy: a "kirándulók birodalma". Bírod a vizet? Ott a Fertő tó. Szeretsz bringázni? 2500 kilométer kerékpárút vár rád. Arisztokrata vagy, esetleg tévésorozat-üzletember? Vitorlázhatsz, golfozhatsz! Mindened a ló? Burgenland igazi lovasparadicsom. Egy könnyű rozé jöhet? Olyan mintaborászatokat találsz itt frenetikus kóstolókkal, hogy na még.

Koncertek, performanszok? Mindig van itt valami. Madarak, vadak, rokonok? Egy távcsővel boldog leszel az UNESCO világörökség-listás nemzeti parkban. Csak madárfajból 300 csipog itt szerteszét!

photo_camera Nyüzsis nagyvárosok békés ellenpontja a burgenlandi vidéki nyugi

Ausztriában itt köszönt be legkorábban a tavasz. Burgenland, a Fertő-Fertőzug Nemzeti Park, valamint a tartomány hat natúrparkja és további természeti látnivalói izgalmas programok egész sorával készül erre az időszakra. Vezetett kirándulások, kenu- és határokat átszelő kerékpártúrák, családi szafarik, lápvidéki túrák várják a vendégeket.

A Fertő tavon az aktív kikapcsolódásé a főszerep. Nem csupán a fürdőzés vagy a Neusiedler See Hajózási Társaság hajóival tett kirándulás szerepel a programban. A vitorlázók és a szörfösök is szívesen látogatnak el a Fertő tóhoz, de a különféle evezős és elektromos csónakok, vagy a vízibiciklik is garantálják az önfeledt kikapcsolódást.

A Burgenlandban készült képen egy egész csomó nagyszerű dolgot rejtettünk el!
photo_camera A Burgenlandban készült képen egy egész csomó nagyszerű dolgot rejtettünk el!

A kerékpárosokat barátságos, sík vidéken több mint 2500 kilométernyi tökéletesen kiépített és jelzett kerékpárút, valamint hét változatos környezetben futó kerékpártúra-útvonal várja. A nemrég megnyitott, 65 kilométer hosszú Fesztivál kerékpárút a fesztiválhelyszínként ismert Mörbischt és St. Margarethent kötik össze a tartományi fővárossal, Eisenstadttal. Németországon kívül ez a régió büszkélkedhet egyedüliként az „ADFC Kerékpár Régió” kitüntetésével. (Az ADFC a legismertebb német bicajosklub.)

Ha amolyan mobilon előre tervezgetős típus vagy, tetszeni fog a Burgenland Tourismus új élménytúra applikációja, amely több tucat kirándulótippet, részletes kerékpáros, túra- és lovas térképet kínál. Ha szeretsz enni-inni, Burgenland 13 ínyencrégiójában a pannon ínyencfogadósok és vidéki borozók egész egész évi szezonális és regionális finomságai ugyancsak kedvedre lesznek!

A Burgenland Card üdülési kártyával egy alkalommal ingyenesen léphetsz be a négy termálfürdő egyikébe és 50 százalékot spórolhatsz minden további termálfürdő-belépő árából. A praktikus üdülési kártyával csaknem 200 turisztikai szolgáltatónál vehetsz igénybe ingyenes szolgáltatásokat vagy jelentős kedvezményeket. A Burgenland Card 59 euróért megvásárolható a www.burgenland.info/card honlapon, a Burgenland Bank fiókjaiban, valamint számos helyi értékesítési ponton.

photo_camera Burgenlandban csodás harmóniában élnek együtt az emberek a tájjal, a természettel

És ez a gyönyörű, jól megszervezett, mégis természetközeli kirándulóparadicsom itt van a szomszédban, nem kell reptéri várókban senyvedni vagy fizetőkapus dugókban fuldokolni a kocsiban, hogy elérd. Ha voltál már, akkor tudod, miről beszélek. Ha nem, akkor nosza, biciklire, lóra, vitorlásra, túrabotra fel! Infók magyarul itt!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.