Veszélyes a törölköződiéta!

egészség
2016 április 19., 08:19

Figyelmeztetést adtak ki az Izületőr Program gyógytornászai az ún. törölköződiétáról, amiről én életemben először a közleményükben hallottam, de szerintük mostanában "sokat olvashatunk" róla.

A törölköződiéta nevével ellentétben nem egy törölköző alapú étrend, hanem

egy módszer, amivel állítólag úgy lehet megeröltető mozgás és fogyókúra nélkül fogyni, hogy még a rossz testtartásunkat is korrigálhatjuk.

Ezzel szemben a gyógytornászok szerint a törölközőfiáta valójában komoly testi károsodásokat

húzódást, görcsöt, ideg- vagy porckorong-becsípődést

is okozhat, ráadásul rohadtul nem égeti a zsírt, ahogy azt józan ésszel senki se várná szimpla heverészéstől.

Pedig nagyon csábítóan hangzik, hogy napi két-háromszor öt percnyi heveréssel javítsuk a testtartásunkat és megszüntessük a hasi elhízást, amit a módszer kitalálója szerint nem a féktelen zabálás, hanem a rossz testtartás okoz.

A veszélyes módszer, amivel nem lehet fogyni.
photo_camera A veszélyes módszer, amivel nem lehet fogyni.

A törölközódiéta során az ember hanyat fekszik, dereka alá feltekert törölközőt pakol, kéz- és lábfejét pedig idióta pózban tartja.

Ezzel viszont az űlő életmódott folytatók annyira meghajlíthatják az életmódjuk miatt már nem elég rugalmas gerincüket, hogy azzal komoly károkat okozhat magában. Ennek ellenére a gyógytornászok senkit sem tiltanának el a módszertől - annak ellenére sem, hogy megjegyzésük szerint a fogyás valójában csak vizuális effekt, mert a hát kiegyenesedésével csak behúzzuk a hasunk -, csak javasolják, hogy a törölköződiéta előtt mindenki konzultáljon orvossal, gyógytornásszal. (Via Prex)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.