A migrációs válság miatt 120 millióért vesz autókat a TEK

migráció
2016 április 20., 03:18
comments 54

Megszavazta az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának többsége, így újabb 9,3 milliárdot költhet el közbeszerzés nélkül a Belügyminisztérium határvédelemre, írja a Magyar Nemzet. A lap közben hozzájutott egy tavalyi kiadási listához, ekkor szintén közbeszerzés nélkül költhetett a Belügy a határőrizetre.

Fotó: Botos Tamás / 444
photo_camera Fotó: Botos Tamás / 444

Érdekes tételek következnek:

  • a két határt lezáró vagon 9,5 millióba volt,
  • száz láthatósági mellényért 240 ezret fizettek,
  • 60 sátortért pedig 20 milliót (egy sátor így több mint 330 ezer volt),
  • 43,6 millió forint volt 101 német katonai sátor (darabár: 431 ezer),
  • szivacsokra, vaságyakra 8,3 millió ment el,
  • 350 darab lakatot vásároltak 1,25 millióért (darabja így 3500 forint volt),
  • és nem tervezett kiadásokra elment még 500 millió.

Közben a migrációs válságra hivatkozva, szintén a közbeszerzés mellőzésével, 120 milliót forintot költ járművekre a TEK. A szocialista Harangozó Tamás szerint viszont nem lehet tudni, hogy valóban a határőrizetre kellenek ezek a járművek, mert a honvédelmi bizottság ülésén senki sem jelent meg a Terrorelhárítástól. (MagyarNemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.