Lánczi András ellenszavazat nélkül lett a Corvinus rektora

2016 április 20., szerda 6:49
148
Balra Lánczi András, jobbra G. Fodor Gábor

Lánczi András, a Századvég Alapítvány elnöke egyedüliként pályázott a Corvinus Egyetem rektori pozíciójára, és szerda reggel három érvénytelen szavazat mellett, ellenszavazat nélkül meg is választották az intézmény élére. Az egyetem közleménye szerint ezzel

"dinamikus fejlődési lehetőségek tárulnak fel"

a Corvinus előtt. Lánczi 25 éve tanít az egyetemen. A szöveg szerint Lánczi pályázata "minden tekintetben megfelelt a kiírás feltételeinek."

Korábban az Együtt tiltakozott a rektor kinevezése ellen, mert ez szerintük az egyetemi függetlenség meggyalázásával egyenlő. Pataki Márton egy közleményben azt írta, "a Századvég fideszes pénzmosoda vezetője" méltatlan a pozícióra.

Lánczi decemberben egy emlékezetes Magyar Idők-interjúban arról beszélt, hogy amit az ellenzék korrupciónak nevez, az valójában a Fidesz politikájának lényege. Az Együtt mellett korábban az MSZP is kritizálta az intézményt. A Corvinus a kritikákra úgy reagált, hogy "az intézmény helyzetére vonatkozó spekulatív megállapításokkal nem kívánnak foglalkozni." (hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt