Sztrájkolnak a tanárok

Országszerte több száz intézményben sztrájkolnak a tanárok a Pedagógusok Szakszervezetének felhívására. Ha sztrájkol, vagy éppen nem felel,

küldjön képet, beszámolót a megirom@444.hu-ra!!

Cikkünket folyamatosan frissítjük.

Budapest

A beszámolók szerint a főváros Toldy Gimnázium szerdán egyáltalán nem nyitotta ki a kapuit, mert elérte a 70 százalékot a sztrájkoló tanárok száma, így tanítási szünetet rendeltek el. Az index.hu úgy tudja, hogy a Pukli István vezette Teleki Gimnázium tanári karának harmada sztrájkol. A XIII.kerületi Pannónia Általános Iskolában mára szünetet rendeltek el a sztrájk miatt, egyetlen gyerek sem ment iskolába.

A Bethlen Gábor Ált. Isk. és Gimn. előtt körülbelül 20-25 diák tartott kockáspikniket:

Budaörsön a Hermann Ottó Általános Iskola 678 tanulója közül 38 lépte át az iskola kapuját szerda reggel, írja a Magyar Nemzet. Az Illyés Gyula Gimnázium közben így mutat a városban:


Baranya megye

A Bama.hu beszámolója szerint nagyjából minden pécsi iskola csatlakozott a munkabeszüntetéshez. A legtöbb intézményben öt-öt perces leállások lesznek a tanórákon, hogy ezzel fejezzék ki a kormányzati oktatáspolitika iránti nemtetszésüket a tanárok.

Győr-Moson-Sopron megye

A Kisalföld.hu úgy tudja, hogy hivatalosan egyetlen óvoda sem csatlakozott a sztrájkhoz, de az iskolák "szép számmal" vesznek részt a munkabeszüntetésben. A PSZ megyei elnöke, Jáki Katalin a lapnak elmondta: van olyan iskola, amelynek minden dolgozója sztrájkba lépett. A győri bölcsődékben sem dolgoznak, csak két intézmény van nyitva, ott hatvan gyerek felügyeletéről gondoskodnak.

Komárom-Esztergom megye

A megyénben többek között a tatabányai Herman, a Sárberki, a Móra, az oroszlányi Hunyadi, József Attila, a tatai Eötvös, Vaszary, Fazekas, az esztergomi Balassa és Montágh, a környei Kisfaludy iskolákból, Bábolnáról, Tokdaltáróról, Nyergesújfaluról csatlakoztak pedagógusok a sztrájkhoz, írja a Kemma.hu.

Csongrád megye

Szegeden az előzetes felmérések szerint az iskolák 70-80 százalékában sztrájkolnak szerdán. A napot a Radnóti Gimnázium tanulói flashmobbal kezdték. (Delmagyar)

Képek a diákmentes Radnótiból:

Heves megye

Egyelőre csak a megyei bölcsődékről érkezett hír a heol.hu-ra. Eszerint a gyöngyösi Dobó úti Bölcsőde nem nyitott ki szerdán, de több intézményben szolidarítanak a sztrájkolókkal.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A tiltakozást elindító miskolci Hermann Ottó Gimnáziumban biztosan folyik a sztrájk.

Fotó: Vajda János

Hajdú-Bihar megye

Csigéné Lajter Katalin, a Pedagógusok Szakszervezete Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének elnökhelyettese szerint várhatóan a megye szinte minden településén lesz munkabeszüntetés szerdán, írja a Haon.hu. Pálóczi Gábor, a derecskei Bocskai István Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója elmondta: náluk kevés gyerek lesz az iskolában. A szülők jelzése alapján várhatóan az alsós diákok 15, a felsősök 2-3 százaléka érkezik meg. A 65 tagú tanári kar csaknem 60 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem dolgozik. A Fazekas Mihály Gimnázium 70 fős tanári karából 17-en jelezték előre, hogy sztrájkolni fognak. A debreceni Tóth Árpád Gimnázium igazgatója szerint kollégáinak a 19 százaléka csatlakozott a sztrájkfelhíváshoz.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A szon.hu szerint Nyíregyházán a Zrínyi-gimnázium teljes tanári kara, míg az Inczédyben, a Sipkayban, a Széchenyiben, a Bánkiban és az Aranyban a tantestület néhány tagja vesz részt a demonstrációban. Vidéken többek között Nagykállóban, Nyírpazonyban, Mándokon és Rakamazon is lesz, aki sztrájkol, míg Kótajban és Nyírbátorban óvodák vesznek részt az országos akcióban.