100 millió forintot csalt ki a szüleitől oxfordi tanulmányaira, de az egészet elköltötte drogra, utazásra és egy titkos esküvőre

bűnügy
2016 április 21., 04:38
comments 77

Negyven hónapos elzárásra ítélte a bíróság a 34 éves Nicola Boardmant, aki éveken át azt hazudta a szüleinek, hogy Oxforban tanul, és lakbérre, kutatásra meg az ahhoz kapcsolódó utazási költségekre összesen 250 ezer angol fontot (100 millió forintot) csalt ki tőlük.

Az érettségi után Boardman apja, a 60 éves Frank autóval vitte a lányát felvételizni Oxfordba és Cambridge-be. A nő azt hazudta, hogy mindkét egyetemre felvették, és hogy ő Oxfordot választotta. 2011 és 2015 között folyamatosan kért pénzt a szüleitől külföldi kutatóutakra, illetve lakbérre, de az így összeharácsolt 250 ezer fontot jórészt drogra költötte, illetve egy 10 ezer fontos titkos esküvőre, ahol

hozzáment egy férfihez, akit a szülei kifejezetten utáltak.

Az esküvőre természetesen nem hívta meg őket.

Meghívta viszont őket halva született gyerekének hamuszétszórási szertartására. Természetesen nem született gyereke se élve, se halva: terhes volt ugyan, de elvetette a gyereket.

Boardman a költségeiről részletes kimutatást készített, sőt hamis szerződéseket is gyártott, amikből az derült ki, hogy 3 millió fontos bevételt vár. Ennek az apja úgy megörült, hogy eladta a családi házat és idő előtt nyugdíjba ment, főleg hogy a lánya azt hazudta neki: tudományos publikációiból fedezi majd költségeit.

Ne drogozz!

(The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.