Felmentették Hiszékeny Dezsőt

Felmentette Hiszékeny Dezső szocialista politikust a vesztegetés vádja alól a Fővárosi Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú ítéletében. Sz. Sándor másodrendű vádlott befolyással üzérkedés miatt két év, öt évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

A vád szerint Hiszékeny Dezső - aki 2014 óta szocialista országgyűlési képviselő - 2013-ban, XIII. kerületi alpolgármesterként ötmillió forint kenőpénzt kért azért, hogy egy önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiség bérleti jogát egy vállalkozónak adja.  

Hiszékeny Dezső mindvégig tagadta bűnösségét, maga kérte mentelmi joga felfüggesztését a parlamenttől 2014-ben, és az ellene folyó eljárást törvénytelennek, koncepciósnak nevezte.

Vallomásában az egész társadalomra veszélyesnek minősítette, hogy egy ellenzéki politikussal szemben konkrét bizonyíték nélkül, mindössze egy fedett nyomozó vallomása alapján indulhatott eljárás.

Hiszékeny azt feltételeztette, hogy az ügyészség arra a jelentésre alapozza a vádat, amelyben szerinte az szerepel, hogy a beszélgetés közben bal kezének öt ujjával utalt a kenőpénzre. Hiszékeny Dezső erről azt mondta,

45 éves sportmúltja miatt olyan elváltozás van - gesztikulálásra nem is nagyon használt - bal kezének kisujján, hogy azt nem tudja kinyújtani, így szerinte legfeljebb csak "négy és felet" tud mutatni, amit a bíróságnak is megmutatott.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.