Fertőző agyhártyagyulladással került kórházba egy szombathelyi iskolás

Egészségügy
2016 április 21., 16:17
comments 11

A szombathelyi Oladi Általános Iskola egyik tanulóját fertőző agyhártyagyulladással kezelik a Markusovszky Kórházban, írja a nyugat.hu. A lapnak a dr. Stánitz Éva tisztifőorvos megerősítette a hírt, és elmondta, hogy azokkal, akik

„közvetlen kontaktusba kerültek vele, antibiotikumos kúrát alkalmaztunk. Ez a baktérium csak közelebbi testi kontaktussal, inkább csak az egy háztartásban élők között terjedhet.”

Tehát a vele egy légtérben tartózkodó iskolatársak nem voltak veszélyben. Ennek ellenére a szülők megijedtek a nyugat.hu-t is egy aggódó szülő kereste meg. Az anyuka sérelmezte, hogy az iskola semmilyen tájékoztatást nem adott az esetről, amit tudnak, csak pletykákból hallották. A lap kereste az iskolát, de az még nem reagált.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.