Másfél millió dollárjába került az FBI-nak, hogy fel tudja törni a terroristák iPhone-ját

külföld
2016 április 22., 07:47
comments 48

Az amerikai titkosszolgálat több mint 1,4 millió dollárt fizetett egy izraeli biztonsági cégnek azért, hogy fel tudják törni a San Bernardino-i terroristák iPhone-ját. Ez lehet az eddig legnagyobb összeg, amit hackelésért fizettek ki.

James Comey szerint, az FBI igazgatója szerint megérte kifizetni a pénzt. Hozzátette, hogy a jövőben azért jobb lenne együttműködni az Apple és más technológiai cégek fejlesztőivel, mint külsősöket fizetni.

James Comey szerint megérte - Fotó: AFP/Joe Raedle/Getty Images
A hatóságok februárban még bírósági úton akarták kényszeríteni az Apple-t, hogy segítsen feltörni a telefonokat. A cég azzal utasította vissza az FBI követelését, hogy ha nekik hátsó ajtót nyitnak, azzal minden felhasználó magánszféráját megsértenék.

Az FBI igazgatója szerint olyan hosszú távú megoldást kell találniuk az olyan technológiai cégekkel, mint az Apple és a Facebook, hogy legközelebb ne kelljen ennyit fizetniük. (Gizmodo/Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.