3 embercsempészt és 16 illegális bevándorlót fogtak el az M7-es és az M1-es autópályán

bűnügy
2016 április 24., 06:25
comments 56

Győr-Moson-Sopron megyei járőrök szombaton fél 11 körül ellenőrizték egy Nissan vezetőjét és utasait az M1-es autópálya 162. kilométerszelvényénél.

Az ellenőrzéskor kiderült, két angol állampolgár 11 külföldi személyt (4 szír és 7 afgán állampolgárt) akart illegálisan Ausztriába szállítani.

photo_camera fotó: police.hu


A rendőrök a két férfit elfogták és embercsempészés gyanúja miatt előállították. A nyomozók a gépkocsi vezetőjét és társát gyanúsítottként kihallgatták, járművüket lefoglalták. A rendőrök az illegális bevándorlókkal szemben szemben tiltott határátlépés kísérlete miatt indítottak eljárást.

Egy nappal később, vasárnap hajnalban a mosonmagyaróvári rendőrök egy BMV vezetőjét és utasait igazoltatták az M15-ös számú főút 3. kilométerszelvényénél. Az ellenőrzéskor a sofőr, egy 34 éves férfi egy olasz tartózkodási engedéllyel igazolta magát. Az autóban tartózkodó további 5 fő harmadik országbeli személyek (2 szomáliai és 3 pakisztáni állampolgár) személyazonosságukat igazolni nem tudták, és elmondták, Szlovákiába szerettek volna eljutni.

Mivel a külföldiek nem rendelkeztek okmányokkal és a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz szükséges feltételekkel, a rendőrök a sofőrt és az utasokat is a helyszínen elfogták.

A Győr-Moson-Sopron megyei nyomozók megállapították, a gépkocsit vezető személy indiai állampolgár. Ellene embercsempészés megalapozott gyanúja, az 5 illegális bevándorlóval szemben szintén tiltott határátlépés kísérlete miatt indítottak eljárást. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.