Szélsőjobboldali elnöke lehet Ausztriának

külföld
2016 április 24., 15:24
comments 249
Norbert Hofer. Fotó: AFP / Dieter Nagl
photo_camera Norbert Hofer. Fotó: AFP / Dieter Nagl

37,3 százalékkal vezet az ARGE közvélemény-kutató intézet délután kiadott becslése szerint Norbert Hofer, a Szabadságpárt (FPÖ) államfőjelöltje a vasárnapi osztrák elnökválasztáson, ami két fordulós.

Az FPÖ a bevándorlásellenes Heinz-Christian Strache pártja. Strachét Európában annyira szélsőséges politikusként tartják számon, hogy végül Orbán Viktor is elállt a vele való találkozástól.

Hofer győzelme az arányokat tekintve nagy meglepetés lenne, mivel mögötte a második helyen Irmgard Griss független jelölt csak 18,6 százaléon áll, míg a Zöldek kandidánsa, Alexander Van der Bellen a becslések szerint csak 18,3 százalékot kap majd.

A második helyezett lehet az első kihívója a május 22-én esedékes második fordulóban. Figyeljük a beérkező eredményeket. (MTI / DPA)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.