50 évvel fiatalabb férfihoz megy hozzá az egykori amerikai szenátor

külföld
2016 április 25., 14:53
comments 173

Pennsylvania állam egykori szenátora, Harris Wofford és felesége, Clare Wofford 48 évig éltek házasságban, egészen a nő 20 évvel ezelőtt bekövetkezett haláláig.

Most a New York Timesba írta meg, hogyan találkozott pár évvel később, 75 éves korában a 25 éves Matthew Charltonnal. Lenyűgözte a fiatal férfi érdeklődése, gondolkodása és sármja, és bár tudta, hogy egy világ választja el őket, mind korban, mind érdeklődésben, mégis összepakoltak.

Összebarátkoztak, és közösen kezdtek el utazgatni Európában. Majd fokozatosan felismerték, hogy egymásba szerettek. Wofford azt írja, hogy feleségén kívül más felé soha nem érzett még ilyesmit.

Wofford 1991 és 1995 között volt szenátor, a demokrata párt színeiben, polgárjogi tanácsadója volt John F Kennedynek és adott tanácsot Martin Luther Kingnek is.

photo_camera Harris Wofford Barack Obamával 2012-ben (AFP PHOTO / JEWEL SAMAD)

Most arról ír, hogy három évig tartott, míg rá tudta szánni magát, hogy új kapcsolatáról meséljen gyerekeinek. De a hírt jól fogadták, és most már Charlton családtagnak számít.

"Egyeseknek a kapcsolatunk teljesen természetes, másoknak elsőre furcsa meglepetés, de aztán látják az érzéseink és odaadásunk mértékét", írja Wofford, aki 15 éve van már együtt Charltonnal.

Az egykori politikus szerint a társadalomban túl gyakran címkéznek meg túl hamar embereket: heteró, meleg, hasonlóak. De ő nem szeretné magát kategóriába sorolni csak annyi alapján, hogy milyen nemű az az ember, akibe szerelmes. Fél évszázadon át volt házas egy csodálatos nővel, és most csak szerencsésnek érzi magát, hogy életében másodszor is megtalálta a boldogságot.

És most, hogy a legfelső bíróság ezt lehetővé tette, össze is fognak házasodni, április 30-án. (New York Times/Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.