Polt Péter nem érti, miért mondják, hogy felesége bűncselekményt követett el, amikor még eljárás sem indult

2016 április 25., hétfő 13:12
232

A Parlamentben az MSZP politikusa, Harangozó Tamás kérdezte a legfőbb ügyészt, Polt Pétert, többek között az MNB körüli ügyekről, illetve felvetette felesége szerepét is.

A főügyész felesége, Polt-Palásthy Marianna ugyanis az elnöke a Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány felügyelőbizottságának, a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány felügyelőbizottságában pedig a tag. Erről itt írtunk részletesebben, arról pedig, hogy milyen eszetlen pénzszórásba kezdtek ezek az alapítványok, itt. Mellette Polt-Palásthy Matolcsy személyzeti főnökeként is dolgozik, havi ötmillióért.

Polt Péter viszont válaszában határozottan visszautasította a vádakat.

Ön azt állítja, hogy valaki, jelesül az én feleségem, bűncselekményt követett el. Én azt gondolom, hogy még eljárás sincsen.

- mondja a magyarországi ügyészség feje.

Polt válaszában korábban arról is beszélt, hogy azon a fénykép, amin látszott, hogy Matolcsy Györggyel ebédelt, egyáltalán nem egy titkos találkozón készült, hiszen nyilvános helyen, egy étteremben, nyitvatartási időben találkoztak.

És természetesen van miről beszélnie a legfőbb ügyésznek és a jegybank elnökének, tette hozzá Polt, mert a közelmúltban több olyan bűncselekmény, mondjuk a Quaestor-ügy történt, aminek az általános tapasztalatait most le kell vonni és intézkedéseket tenni, hogy hasonló ne fordulhasson elő.

Szerinte az, hogy együtt ebédeltek, teljesen normális, minden jogállamban elfogadható és semmiféle kételkedésre nem ad okot. Majd Polt az örök klasszikussal zárta: ha bármikor, bárhol bűncselekmény gyanúja merül fel, az ügyészség el fog járni, függetlenül attól, hogy kiről van szó.

A beszélgetés a Parlament honlapján hallgatható meg, 16.16-tól indul.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt