Szenes Ivánról, Papp Laciról és Ankaráról nevezhetnek el közterületeket Budapesten

2016 április 25., hétfő 16:46
115

Szerdán tárgyal a Fővárosi Közgyűlés egy rakás közterület-átnevezési beadványt. Illetve a legtöbb esetben nem is átnevezésről van szó, hanem olyan területek kaphatnak utca, illetve térnevet, melyeknek eddig nem volt hivatalos elnevezésük.

A főváros honlapjára felkerült pdf szerint például a III. kerületben újra lehet Dugovics Titusz tér. Volt már ilyen 2011-ig, de az addigi Dugovics Titusz teret átnevezték Korona térré. Viszont a kerület szerette volna, ha van közterületük Dugovics Tituszról elnevezve, ezért egy eddig névtelen közterületet neveznek most el így.

A VIII. kerületi Rezső tér egy részét fogják átnevezni Szenes Iván térre, ha a közgyűlés rábólint. Azért itt lehet majd ez a tér, mert itt élt a legendás dalszerző, dalszövegíró.

Lehet hamarosan Budapestek Vízkerék utca és a frissen elnevezendő Reformáció parkkal is őrületbe lehet majd kergetni a mit sem sejtő taxisokat. Emellett Angyalföldön jöhet létre a Papp László tér, mivel a bokszoló a környéken töltötte gyermekkorát.

A 444 szerkesztőségének környéke sem ússza meg az átváltozásokat, a II. kerületben, nem messze tőlünk, a Margit teret körülölelő közterületet Ankara utcának fogják elnevezni, ha átmegy a javaslat.

Vannak még ezen kívül is tervezett változtatások, ezeket itt lehet elolvasni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt