Újdonságokat csempésztek be péntek óta a Pallas-közzétételekbe

gazdaság
2016 április 26., 12:44
comments 44

Ügyes, de észrevettük: néhol már más fájlok vannak linkelve a Pallas alapítványok honlapjain, ahová egyes szerződéseiket kirakták péntek este, mint amiket eredetileg raktak oda, és amelyek alapján a mindenki által elérhető táblázatunkat csináltuk. A korábbi és a mostani táblázatokat összehasonlítva a következő újdonságokra figyeltünk fel.

1. Ha valaki azt hitte volna, hogy csak öt alapítvány rendelte meg Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak többek között pálinkás bonbon gyártással foglalkozó Bankonzult nevű cége által írt tanulmányokat, egyenként havi 750 ezer forintért, az téved! Mind a hat alapítvány megrendelte, csak a PADMA nevű alapítvány erről először elfelejtett beszámolni.

Szóval nem évi 45 milliónk megy erre (a nyilvánvaló semmire), hanem évi 54 milliónk.

2. A Magyar Szakértői Holding nevű cég, ami korábban az összes MNB-alapítvány és -cég fb-jében benne ülő Kalina Gábor tulajdonában volt, havi 400 ezer forintért dolgozik a PADI alapítványnak (egyébként az öt alapítványi cégnek is dolgoznak, nem tudni, mennyiért).

3. A PAGEO 50 millió forinttal támogatta a WOMEX nevű világzenei rendezvényt szervező Hangvető zenei társulást.

4. A PADS alapítványtól egy magánszemély 350 ezer forintot kap, "tanácsadásért".

Kíváncsian várjuk, miket felejtettek még ki az alapítványok.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.