Alkoholistákkal barátkozott, hogy megszerezze a házaikat

Egy zalai férfi 2010-ben kezdett el alkoholista és más mentális betegségben szenvedőkkel ismerkedni, hogy számukra előnytelen ügyleteket kössön velük.

  • 2010-ben egy súlyos alkoholizmusban szenvedő gyenesdiási férfitől szerezte meg a házát ingyen, amit egy évvel később 26 millióért adott el.
  • Később egy zalaegerszegi, szintén mentális- és alkoholproblémákkal küzdő sértettet kezdett támogatni, előbb élelmiszerekkel, majd kisebb kölcsönökkel. A bajbajutott férfit rábírta, hogy ötmillió forintos jelzálogjogot jegyeztessen be egy kölcsön fedezeteként a házára.
  • Egy hévízi férfivel miután összebarátkoztak, a 35 millió forintot érő házat először nyolcmilliós jelzáloggal terhelte meg, majd 10,5 millió forintért megvette tőle az ingatlant.
  • A csaló egy egy másik hévízi házra is rátette a kezét. Ehhez úgy szerzett hitelt, hogy egy azóta elhunyt férfit vett rá hamis munkáltatói igazolás megszerzésével egy 15,5 milliós kölcsön felvételére.

A csalót végül Keszthelyi Járásbíróság ítélte el első fokon, majd a héten a Zalaegerszegi Törvényszéken vált jogerőssé a hét és fél év fegyházbüntetés. (MTI)