Cirkuszból kiszabadított oroszlánokat vittek haza Dél-Afrikába

AFP PHOTO / BRETT ELOFF

Összesen 33 oroszlán térhetett vissza Dél-Afrikába szombat este. A nagymacskákat Dél-Amerikából szedték össze, ahol különféle cirkusztársulatok utaztatták és tartották rossz körülmények között őket.

Az állatok most egy nagyvadak számára fenntartott rezervátumba fognak kerülni. A szombati tranzit történelmi tett is volt, az állatok visszaszállítását szervező Animal Defenders International vezetője, Jan Creamer elmondása szerint még soha nem szállítottak ennyi oroszlánt egyszerre levegőben.

AFP PHOTO / BRETT ELOFF

Az oroszlánok korábban oroszlántalan körülmények között éltek, apró ketrecekben és teherautók hátulján tölötték egész életüket.

Kilenc oroszlánt Kolumbiából, huszonnégyet pedig Perúból menekítettek ki. Az állatvédők a helyi hatóságokkal együttműködve szállták meg a cirkuszokat, és szabadították ki a rosszul tartott állatokat.

A 33 oroszlánt most egy héten át állatorvos fogja megfigyelni, majd az állatokat bemutatjak egymásnak. A legtöbb oroszlán korábban soha nem érintkezhetett közvetlenül fajtársával, ahogy a szabad mozgás is teljesen ismeretlen fogalom a számukra.

Meglehetősen rossz fizikai állapotban vannak, ezért nem tudnának vadászni. Azaz folyamatos gondoskodást és táplálást igényelnek majd, vélhetően egész hátralévő életükben. (Guardian)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.