A Leicester edzője lemaradhat csapata történelmi diadaláról

futball
2016 május 02., 07:40
comments 44

Két dolog miatt se szurkolok a Leicester bajnoki címéért:

  • tottenhames vagyok;
  • csak azokat a csipkerózsika-történeteket szeretem, amiknek a végén a mesebeli szegénylegény nagy megpróbáltatások után végül elbukik.

De most Claudio Ranieri, a Leicester edzője olyat húzott, hogy már-már én is szorítani kezdtem azért, hogy a Tottenham ma este idegenben ne győzze le a Chelseat.

Ha ugyanis nem győzi le, akkor a Leicester már ma bajnok lehet: pillanatnyilag nyolc ponttal vezetnek a bajnokságban, és ha a második Tottenham nem nyer, akkor már legfeljebb hét pontot szerezhet.

Szóval lesz ez a meccs hétfő este, de Ranieri nem fogja látni, mert

éppen úton lesz.

Ugyanis megígérte 96 éves édesanyjának, hogy hétfőn együtt ebédelnek, az ebéd után pedig csak az esti géppel tud visszamenni Angliába, így pont a levegőben lesz, amikor eldőlhet a bajnokság.

"Én leszek az utolsó ember, aki megtudja az eredményt" - ismerte be maga is.

A hétfő amúgy nem valami különleges nap, édesanyjának nincs születésnapja, se bármilyen más évfordulója. Ranieri csak jó gyerekként betartja az anyukájának tett ígéretét. (Via The Guardian. Címlapkép: AFP PHOTO / OLI SCARFF.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.