Meghalt a házastársad? Akkor te már nem vagy családos :-(

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Orbán Viktor miniszterelnök a hétvégén újra olyasmiről nyilvánult meg, amihez a politikának

az ég világon semmi köze,

vagyis arról, ami az állampolgárok legprivátabb privátszférájában történik. A miniszterelnök ugyanis kinyilatkoztatta, hogy ő bizony csak azt tekinti családnak, ahol

férfi, nő és gyerekeik élnek együtt.

"Ha egy férfi és egy nő együtt él, összeházasodik, gyerekeik születnek, ezt hívjuk családnak. Ez nem emberi jogi kérdés, hanem nevén nevezzük a dolgokat" - mondta. Csakhogy tévedett. Az ugyanis nagyon is jogi kérdés, hogy mit tekintünk családnak, ahogy az Nyáry Krisztián Facebook-posztjából is kiderül.

Nyáry tavaly megözvegyült, így családmodellje, a gyermekeit egyedül nevelő özvegy már nem felel meg a miniszterelnöki definíciónak, és ennek bizony jogkövetkezményei vannak. Amikor arról érdeklődött, hogy jogosult-e Családi Otthonteremtési Kedvezményre, közölték vele, hogy nem, mert

az családoknak jár.

UPDATE 9:06: Nyáry időközben frissítette posztját, eszerint ha negyven év alatti lenne, akkor valamilyen formában igényelhetne támogatást, de a lényegen ez nem változtat: a definíció szerint az, aki megözvegyült, már nem számít családosnak.

Ehhez hirtelenjében inkább nem is fűznék hozzá semmit, inkább álljon itt Nyáry megrázó posztja:

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.