Fél órán át ömlött hétfőn a szar a Dunába Szentendrénél

A Facebookra került fel az a hétfői fénykép, amin azt látni, hogy  Dunakorzó 18. alatti csatorna kiömlőből május 2-án 17:15-től 17:40-ig ismét ömlött a szennyvíz és a fekália a Dunába.

A fényképhez egy nyílt levél is társul a város polgármesterének, amiben a szerzője, Kubatovics Áron azt írja, hogy ez már nem az első ilyen eset, és a legutóbbi hasonló történet után arról biztosították a helyieket, hogy több hasonló üzemzavar nem várható már.

A januári testületi ülésen a Dunába ömlő szar miatt joggal háborgó polgárok feljelentést is javasoltak, de akkor a város vezetése azzal nyugtatta meg őket, hogy nem lesz több hasonló üzemzavar, ezért további lépésekre sincs szükség.

"Mivel idén hivatalos szabad strandot nyit Szentendre néhány száz méterrel délebbre ettől a kiömlőtől, a Postás Strandon, ezért ilyen szennyezés, fekália egyszerűen nem kerülhet bele a Dunába. Egyszer sem. Véletlenül sem. Soha.

Május 2-án nem esett a szokásosnál több csapadék, és a kiömlőből nem csapadékvíz távozott a Dunába."

- szerepel most a nyílt levélben, illetve azt kérik a polgármestertől, hogy a környezetvédelmi hatóságoknál és a kormányhivatalnál tegye meg a megfelelő lépéseket, és határozottan álljon ki a DMRV Zrt.-vel szemben.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.