Pintér szerint bármelyik falu polgármestere ugyanúgy beparkolhatna a Belügy elé, mint Mészáros Lőrinc tette

A belügyminiszter Varjú László kérdésére adott választ írásban arra, hogy vajon mit keresett Mészáros Lőrinc a Belügyminisztériumnál. Felcsút polgármesterét április közepén látták, amit Mercedes terepjárójából kiszállva battyogott a Belügyminisztérium felé. A kocsit pedig a minisztériumnak fenntartott, kiemelt helyen parkolt a Lánchídnál lévő Széchenyi István téren.

Fotó: Németh Dániel

Pintér Sándor azzal védte a parkolást, hogy mivel ő a kormány önkormányzatokért és a közfoglalkoztatásért felelős tagja, ezért

a minisztérium és a települési önkormányzatok vezetői között igen széles körű kapcsolatrendszer alakult ki .

Szerinte nem számít rendkívüli eseménynek, ha egy polgármester a Belügyminisztérium épülete előtt parkol a gépkocsijával, mivel az elmúlt hat évben több száz olyan rendezvény zajlott a Belügyminisztériumban, amelyen a települések vezetői/képviselői részt vettek ezen túl pedig több ezer alkalommal tettek polgármesterek is személyesen látogatást-az épületben.

Rövid, véletlenszerű találkozó

Hétfőn a Földművelésügyi Minisztériumnak is magyarázkodnia kellett Mészáros Lőrinc felbukkanása miatt, mert nemrég nem sokkal aztuán, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester Bitay Márton államtitkárral kávézott, aznap délután már ki is kerültek az eladandó földek közül azok, amiketmost Mészáros cége bérel.

A minisztérium szerint csak rövid, véletlenszerű találkozóról volt szó, és nem áll összefüggésben azzal, hogy a Mészáros Lőrinc haszonbérletében lévő földeket a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) aznap kiemelte volna az értékesítendő birtoktestek köréből.