Több ezer eurós büntetést kapott a Pegida korábbi vezetője egy Facebook-poszt miatt

külföld
2016 május 03., 20:32
comments 101

Az iszlám- és bevándorlásellenes Pegida mozgalom korábbi vezetője 9 600 eurós bírságot kapott a drezdai bíróságon, mert egy Facebook-posztban söpredéknek és szemétnek nevezte a menekülteket. Az ítélet szerint Lutz Bachmann posztja is közösség elleni izgatásnak számít, hiszen a férfi rendszeresen tart uszító beszédeket nyilvános fórumokon is.
AFP / TOBIAS SCHWARZ

Az államügyész eredetileg 7 hónap börtönt kért a férfire, míg a védője Bachmann felmentését kérte, mert nem bizonyítható, hogy nem valaki más írta a szöveget a férfi nevében.

Bachmann azért kényszerült lemondani a mozgalom vezetéséről 2015 januárjában, mert olyan fotók kerültek elő róla, amiken Hitlernek öltözött. Ettől függetlenöl a Pegida felvonulásain rendszeresen tart még beszédeket. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.