Valószínűségszámítás (oh!), halmazelmélet (neeee!!!) és trigonometria (brrr!) a matekérettségin

oktatás
2016 május 03., 05:10

12, egyenként két pontra értékelhető feladatot kellett megoldaniuk a matekérettségi első 45 percében a középszinten vizsgázóknak. Az Eduline értesülései szerint a feladatlap halmazelmélettel kezd, majd egy szöveges gráfos feladatot is meg kell oldani.

Vannak mértékegységváltások, egyszerű egyenletek, logikai feladatok és ehhez kapcsolódó igaz-hamis állítások.

A sorozatszámítás és az örök kedvenc valószínűségszámítás sem maradhatott ki, hogy végül függvényekkel és trigonometriai számításokkal is meg kelljen küzdeni.

De aggodalomra semmi ok, az Eduline szerint a 12 feladat "gyors számításokkal, függvénytáblázat segítségével" megoldható! (Címlapképünk még hétfőn, a magyarérettségin készült a tatai Eötvös József Gimnáziumban. MTI Fotó: Bodnár Boglárka.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.