Az egyiptomi közmédia egyik vezetője szerint a Tom és Jerry felelős az erőszakért az arab világban

külföld
2016 május 05., 02:38
comments 60

Az állami információs szolgálat 1954-ben jött létre Egyiptomban, azóta a feladatuk, hogy hírekkel lássák el a közvéleményt, 2012 óta közvetlenül az elnök alatt dolgoznak.

Jelenlegi vezetője Salah Abdel Sadek, aki nemrég a kairói egyetemen adott elő, és ott említette meg, hogy a Tom és Jerry című rajzfilmsorozat felelős az arab világ erőszakáért. Persze nem önmagában, a videójátékok és az erőszakos filmek is sokat tesznek ez ügyben.

Sadek szerint a Tom és Jerry viccesnek ábrázolja az erőszakot és azt az üzenetet közvetíti, hogy meg lehet ütni, fel lehet robbantani a másik embert. Azt plántálja el a néző agyában, hogy mindez természetes.

Az pedig mára természetes lett, hogy fiatal emberek órákon át játszanak videojátékokkal, közben ömlik a vér, ők pedig boldogok és elégedettek. Gyakorlatilag egy társadalmi nyomás nyomja őket az erőszak felé, amit a fiatalok emiatt természetesnek élnek meg.

Jelenleg a Közel-Kelet egyik legelnyomóbb diktatúrája működik Egyiptomban, azzal kapcsolatban, hogy az erőszakszervezetre épített államnak milyen rajzfilmekben lelhető fel a gyökere, nem mondott semmit a vezető egyiptomi hivatalnok. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.