Az egyiptomi közmédia egyik vezetője szerint a Tom és Jerry felelős az erőszakért az arab világban

2016 május 5., csütörtök 2:38
63

Az állami információs szolgálat 1954-ben jött létre Egyiptomban, azóta a feladatuk, hogy hírekkel lássák el a közvéleményt, 2012 óta közvetlenül az elnök alatt dolgoznak.

Jelenlegi vezetője Salah Abdel Sadek, aki nemrég a kairói egyetemen adott elő, és ott említette meg, hogy a Tom és Jerry című rajzfilmsorozat felelős az arab világ erőszakáért. Persze nem önmagában, a videójátékok és az erőszakos filmek is sokat tesznek ez ügyben.

Sadek szerint a Tom és Jerry viccesnek ábrázolja az erőszakot és azt az üzenetet közvetíti, hogy meg lehet ütni, fel lehet robbantani a másik embert. Azt plántálja el a néző agyában, hogy mindez természetes.

Az pedig mára természetes lett, hogy fiatal emberek órákon át játszanak videojátékokkal, közben ömlik a vér, ők pedig boldogok és elégedettek. Gyakorlatilag egy társadalmi nyomás nyomja őket az erőszak felé, amit a fiatalok emiatt természetesnek élnek meg.

Jelenleg a Közel-Kelet egyik legelnyomóbb diktatúrája működik Egyiptomban, azzal kapcsolatban, hogy az erőszakszervezetre épített államnak milyen rajzfilmekben lelhető fel a gyökere, nem mondott semmit a vezető egyiptomi hivatalnok. (Washington Post)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt