Harvard, MIT, Stanford: íme a világ 150 legjobb egyeteme

oktatás
2016 május 05., 12:59
comments 188

A Times Higher Education idén is közzétette a világ 150 legtöbbre tartott egyetemének listáját. Az élen nem sok minden változott, első a Harvard, második az MIT, harmadik a Stanford.

  1. Harvard
  2. MIT
  3. Stanford
  4. Cambridge
  5. Oxford
  6. Berkeley
  7. Princeton
  8. Yale
  9. Columbia
  10. Caltech
  11. Chicago
  12. Tokyo
  13. UCLA
  14. Michigan
  15. Imperial College London

Mint látható, a két legtöbbre értékelt európai egyetem, a Cambridge és az Oxford pont lecsúszott a dobogóról, a 4. és az 5. helyen állnak, a tavalyi listához képest helyet cseréltek.

Nem meglepetés az ázsiaiak jó helyezése, a tavalyi 10-hez képest idén már 17 ázsiai egyetem szerepel a legjobb 150 között.

A listát nemzetközi szakértői panel állítja össze.

Magyar egyetem nincs az első 150 között.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.