Ráuszítaná a kormány a NAV-ot a Google-re és a Facebookra

POLITIKA
2016 május 05., 16:43
comments 230

Egy parlament elé került törvényjavaslat szerint komoly büntetést kaphatnának azok, akik eddig azért úszták meg a reklámadót, mert szerepeltek adózóként a magyar nyilvántartásban, mint például a Google vagy a Facebook.

A javaslat szerint a hirdetés közzététele után 15 napjuk lenne, hogy bejelentkezzenek, de ha ezt nem teszik meg, akár 500 ezer forintos bírságot is kaphatnak. Aki ezt később sem teszi meg, A NAV legközelebb 10 millió forintot, majd minden egyes újabb bejelentkezésre történő felhívással egyidejűleg az előző bírságösszeg háromszorosát veti ki.

Ugyanígy büntetnek majd azért is, ha a reklám közzétevője nem teljesíti a megrendelő számára a nyilatkozattételi kötelezettségét. Ha a megrendelő bejelenti a NAV-nál, az adóhatóság pedig felhívja a nyilatkozattételre. Ha ezt 8 napon belül nem teljesíti, már megy is az 500 ezer forintos mulasztási bírság.

Ha a nyilatkozatot ugyanazon megrendelő felé ismét elmulasztja, akkor a bírság összege 10 millió forint, majd minden ismételt mulasztásnál az előző összeg háromszorosa szabható ki. Ez a bírság már nemcsak a külföldieket érinti, hanem a bejelentkezett reklámközzétevőket is, ha nem adnak nyilatkozatot. (Adózóna/hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.