Ráuszítaná a kormány a NAV-ot a Google-re és a Facebookra

2016 május 5., csütörtök 16:43
233

Egy parlament elé került törvényjavaslat szerint komoly büntetést kaphatnának azok, akik eddig azért úszták meg a reklámadót, mert szerepeltek adózóként a magyar nyilvántartásban, mint például a Google vagy a Facebook.

A javaslat szerint a hirdetés közzététele után 15 napjuk lenne, hogy bejelentkezzenek, de ha ezt nem teszik meg, akár 500 ezer forintos bírságot is kaphatnak. Aki ezt később sem teszi meg, A NAV legközelebb 10 millió forintot, majd minden egyes újabb bejelentkezésre történő felhívással egyidejűleg az előző bírságösszeg háromszorosát veti ki.

Ugyanígy büntetnek majd azért is, ha a reklám közzétevője nem teljesíti a megrendelő számára a nyilatkozattételi kötelezettségét. Ha a megrendelő bejelenti a NAV-nál, az adóhatóság pedig felhívja a nyilatkozattételre. Ha ezt 8 napon belül nem teljesíti, már megy is az 500 ezer forintos mulasztási bírság.

Ha a nyilatkozatot ugyanazon megrendelő felé ismét elmulasztja, akkor a bírság összege 10 millió forint, majd minden ismételt mulasztásnál az előző összeg háromszorosa szabható ki. Ez a bírság már nemcsak a külföldieket érinti, hanem a bejelentkezett reklámközzétevőket is, ha nem adnak nyilatkozatot. (Adózóna/hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt