A kaliforniai techcégek paráznak, mert egyre kevesebb a pingpongasztal-rendelés

gazdaság
2016 május 06., 16:56
comments 89

Érdekes megfigyelésről írt egy indokolatlanul hosszú cikket a Wall Street Journal:

úgy tűnik, hogy a pingpongasztal-ipar megrendelései erősen összefüggnek a techcégek eredményeivel és a kockázatitőke-befektetésekkel.

A korreláció oka is elég egyszerű: ezek a startupok sok pingpongasztalt rendelnek, mert a pingpongot kínálják a munkavállalóiknak, mint munkaidőbeli pihenést. Ha ezeknek a többnyire fiatal techcégeknek rosszul megy, akkor viszont kevesebb pingpongasztalt és pingpongfelszerelést rendelnek.

Így volt ez a Twitternél is, míg korábban, amikor szárnyalt a cég, folyamatosan záporoztak a megrendelései egy San Jose-i sporteszköz-forgalmazóhoz, most azonban, mikor a Twitter-felhasználók gyarapodása is megállt, és gyengébbek a cég pénzügyi eredményei, nem rendelnek többet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.