Tarlós: A főváros kulturális büdzséje nem a Fischer úr dolga

2016 május 6., péntek 8:30
118

Most a Népszabadságban beszélt Tarlós István a Budapesti Fesztiválzenekar körüli balhéról. A főváros tavaly még 260 millióval, idén már csak 60 millióval támogatja a Fischer Iván vezette együttest. Az interjúban Tarlós elmondta, hogy

„a fővárosnak nem is kötelező feladata támogatni a Fesztiválzenekart, az ugyanis nem a mi intézményünk, mi önkéntes támogatást adunk. A karnagy úr ezek után politikai motivációkról kezdett beszélni, amit visszautasítok. Bródy János jubileumi koncertjét most támogattam ötmillió forinttal, holott vele politikai­lag-ideológiailag nem vagyunk egy platformon.”

A főpolgármester szerint az, hogy Fischer azt állítja, hogy a BFZ benne van a világ tíz legjobb zenekarában, az csak egy szubjektív dolog, olyan mint arról beszélni, hogy ki a tíz legszebb nő a világban. Tarlós István szerint már februárban szólt a karnagynak a csökkenő támogatásról, aki szerinte ezután egyszerűen letagadta, hogy ott járt a városházán.

„Fischer úr férfiatlanul hisztérikus viselkedése magyarázatra szorul,”

mondta a főpolgármester.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt