Visszadobnák az elfogott illegális határátlépőket a kerítés túloldalára

migráció
2016 május 06., 09:37
comments 190

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára péntek délelőtt bejelentette, hogy tovább szigorítaná a kormány az illegális határátlépőkkel kapcsolatos törvényeket.

„A célunk az, hogy egyetlen migráns se tartózkodhasson illegálisan,”

mondta az államtitkár. Három törvényt módosítana a minisztérium, a parlamenti vitát május 17-ére időzítik. A változtatás lényege, hogy az államhatártól 8 kilométeren belül tartóztatnak fel, és nem bűncselekmény elkövetésével jutottak az országba, tranzitzónába kerüljenek, ahol lehetőségük lesz menedékkérelem benyújtására. Esetükben gyors döntés születhet, mondta Kontrát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.