Kanada történetének legdrágább katasztrófája lehet a Fort McMurray-i tűz

külföld
2016 május 09., 06:31
comments 39
A füstfelhőbe burkolt Fort McMurray május 3-án. Fotó: Mike Makki / AFP
photo_camera A füstfelhőbe burkolt Fort McMurray május 3-án. Fotó: Mike Makki / AFP

Évekbe tellhet, mire újra normalizálódik az élet a kanadai Fort McMurrayben, a százezres városban, amin végigsöport az erdőtűz, ami minden bizonnyal Kanada történetének legdrágább természeti katasztrófája, és amely még mindig

1600 négyzetkilométernyi területen tombol.

A tűz már áthaladt Fort McMurray-n, ahol elképesztő pusztítást végzett. Az első becslések szerint

a lakóházak legalább ötöde elpusztult.

Csodás módon a maradék szite sértetlenül vészelte át a tüzet. „Tudják mit? Ez sokkal jobb, mint amire számítottam” – mondta a város parlamenti képviselője, David Yuriga a BBC-nek.

A város megmeneküléséhez némi szerencse is kellett: a hétvégén fordult az időjárás, a szélirány változása pedig elfújta a tüzet a várostól, amit nagy erővel próbáltak megmenteni a tűzoltók.

Ennek ellenére a tűzvész hatalmas veszteségeket okozott, az elemzők becslései szerint csak a biztosítási díj hétmilliárd dollár (~2000 milliárd forint) lesz. (Via BBC, Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.