A belvárosi önkormányzat kedvezményesen eladta, majd a vevő öt hónappal később 100 millióval drágábban adta tovább az ingatlant

politika
2016 május 10., 17:09
comments 95

Az RTL Klub számolt be arról, hogy az V. kerületi Petőfi utcában lévő 350 négyzetméteres üzlethelyiség, ahol egykor a Corsó vendéglő működött, igencsak megdrágult hirtelen.

Az önkormányzat az ingatlant 132 millió forintra értékelte, majd a bérlőknek a kerületben járó szokásos kedvezmények mellett 92 millió forintért adták el. A vásárló az a jordániai üzletember, aki a közelben már működtet egy luxusszállodát, aminek a megnyitóján 2012-ben Orbán Viktor is köszöntőt mondott. Bár az RTL anyaga nem említi, de a szálloda mögött Szamír Hamdan és Zuhair Avad áll.

Azaz ennek az ingatlannak az értékesítésével öt hónap alatt százmillió forintot kerestek. Az ügyben az Együtt politikusa, Juhász Péter ígér lépéseket, első körben felszólította Rogán Antal utódját, Szentgyörgyvölgyi Pétert, hogy perelje vissza az ingatlant. Az RTL kereste az önkormányzatot, de nem kaptak választ.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.