A belvárosi önkormányzat kedvezményesen eladta, majd a vevő öt hónappal később 100 millióval drágábban adta tovább az ingatlant

2016 május 10., kedd 17:09
104

Az RTL Klub számolt be arról, hogy az V. kerületi Petőfi utcában lévő 350 négyzetméteres üzlethelyiség, ahol egykor a Corsó vendéglő működött, igencsak megdrágult hirtelen.

Az önkormányzat az ingatlant 132 millió forintra értékelte, majd a bérlőknek a kerületben járó szokásos kedvezmények mellett 92 millió forintért adták el. A vásárló az a jordániai üzletember, aki a közelben már működtet egy luxusszállodát, aminek a megnyitóján 2012-ben Orbán Viktor is köszöntőt mondott. Bár az RTL anyaga nem említi, de a szálloda mögött Szamír Hamdan és Zuhair Avad áll.

Azaz ennek az ingatlannak az értékesítésével öt hónap alatt százmillió forintot kerestek. Az ügyben az Együtt politikusa, Juhász Péter ígér lépéseket, első körben felszólította Rogán Antal utódját, Szentgyörgyvölgyi Pétert, hogy perelje vissza az ingatlant. Az RTL kereste az önkormányzatot, de nem kaptak választ.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt