A földügyi államtitkár szerint két Mészáros Lőrinc vett földet Felcsúton

politika
2016 május 10., 12:31
comments 94

A Földművelésügyi Minisztérium államtitkára a Hír Tévének árulta el, mi lehet a magyarázata annak, hogy Mészáros Lőrinc nevében a megengedettnél több, 400 hektárnyi földet vásároltak a földárveréseken.

Bitay Márton szerint az, hogy két Mészáros Lőrinc is nyert az árveréseken.

  „A két név, ugye nem nagyon ritka névről van szó, két különböző személyt takar. Erről beszélgettünk egy hónapja, csak azt nem sikerült kiszűrni az egyébként nyilvános, az NFA honlapján fent lévő adatbázisokból, hogy két teljesen más születési évről és két teljesen más anyja nevéről beszélünk. A polgármester urat ebből a szempontból nem érinti az ön által fölvetett kérdés”

Ennek némileg ellentmond az, amiről az Index is ír, hogy az NFA honlapja szerint Mészáros Lőrinc 11 liciten nyert az elmúlt hónapokban, és az NFA szerint mind a 11, összesen 400 hektárnyi területet a Felcsút Fő utcai címen bejelentett Mészáros Lőrinc nyerte el.

Viszont feloldja ezt az ellentmondást, ha hozzátesszük azt, hogy az Orbán-közeli oligarchának van egy Lőrinc nevű fia, aki ugyanarra a felcsúti címre van bejegyezve, mint apja.

Bitay elmondta a tévének azt is, hogy szigorúan magánjellegű találkozón vett csak részt, amikor összefutott a múltkor Mészáros Lőrinccel a Four Seasons Hotelben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.