Blikk: bizonyíték van, hogy mással is erőszakoskodni próbált Kiss László

A Blikk információja szerint a Takáts Zsuzsanna ellen történt nemi erőszak első fokú ítéletéből egy másik ügy részletei is kiderülnek. A lap úgy tudja, hogy

Kiss Lászlót egy másik hasonló ügy miatt 1961 elején három hónapra felfüggesztette az úszószövetség.

Kiss állítólag 1960. december 30-án két társával szexre akart kényszeríteni egy 18 éves lányt a margitszigeti tanmedencében. Hogy kik voltak a tettestársai, a bírósági iratokból nem derült ki. Az ügyben nem született ítélet, de az úszószövetség 1961 január 26-tól április 26-ig mindennemű sporttevékenységtől és az uszodák látogatásától eltiltotta az akkor még versenyző Kisst.

A Blikk részleteket is közöl az erőszakos esetről: a fiatal lányt a három sportoló hirtelen fogdosni kezdte, majd kijelentették, hogy csak akkor engedik el, ha Kissel és két társával közösülni fog. Az arra járó úszómesternek próbált kiabálni a lány, de a víz alá nyomták, és

„a három fiú egyike még víz alatti közösülést is ajánlott. Az úszómester megjelenésére a három sportoló, így Kiss László is, elúsztak a lány közeléből, aki az esetet a sportuszoda igazgatóságának bejelentette, s a szorongatott helyzetet részben az úszómester is igazolta.”

Az RTL Klub Fókuszának nyilatkozó egykori áldozat, Takáts Zsuzsanna is arról beszélt, nem ő lehetett az egyetlen áldozata Kissnek és társainak.