Fészkestül vágták ki a fákat a Városligetben, elpusztultak a repülni még nem tudó fiókák

Budapest
2016 május 10., 20:08
comments 185

A Városliget beépítése ellen szerveződő Ligetvédők egyik tagja fotózta kedd délután azokat a képeket, melyeken elmondásuk szerint azt látni, hogy a Liget Projekt előkészítése során a Bethesda Kórház előtti zöld területen, a leendő Pajtaszínház helyén sikerült nagyon komoly természeti károkat okoznia a kiküldött munkásoknak.

A fákat oly módon csonkították, vágták ki, hogy az alább csatolt képeken a madarak fészkelőhelyei semmisültek meg ráadásul a még repülni nem tudó fiókák pusztultak el.

- írják levelükben, melyben kiemelik, hogy ráadásul épp május 10-én van a Madarak és Fák napja a világban. Összesen három fát vágtak ki, a Ligetvédők szerint ezek egészséges nyárfák voltak.

A Városliget beépítéséről és a Ligetvédők ellenérveiről épp nemrég készítettünk egy nagyobb videós riportot, azt itt lehet megnézni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.