link Forrás

Mi a baj a Liget beépítésével? Gyere ide, nézz körül és maradj kicsit csendben!

Tbg
video
2016 május 07., 06:12
comments 159
  • A Ligetvédőkkel és egy kertésszel megnéztük, mi a baj a Liget beépítésével.
  • A kormány méregdrága kampánya ellenére sem tűnik túl hihetőnek, hogy a Városliget ugyanaz a nyugodt zöldterület maradna, ha több millió embert vonzó múzeumnegyedet építenének oda.
  • A nagyberuházást ellenző Ligetvédők az egészet leállítanák, és teljesen újratárgyalnák a projektet, mert így a Városliget teljesen el fogja veszíteni a közpark jellegét.
  • A nagy ellentmondás: Ha a több száz milliárdért megépített múzeumok miatt a mostani 4 millióról tényleg 6,2 millióra ugrana a Ligetbe látogatók száma, azzal teljesen száműznék a nyugalmat a parkból. De ha valamiért mégsem árasztanák el az emberek, azt jelentené, hogy hiába húzták fel az építményeket.
  • Április végén az MSZP és a Fidesz összeborulása miatt a fakivágások ellen tiltakozó Karácsony Gergely vezette önkormányzat beállt a kormány presztizsberuházása mögé.
  • Megyeri Szabolcs kertésszel megnéztük, Baán Lászlóék tervei helyett, hogyan lehetne ésszerűen megújítani a szebb napokat is látott parkot, és meglátogattuk a Ligetvédőket, akik még hatékonyan tiltakoznak a helyszínen.
  • A videót Botos Tamás, Czinkóczi Sándor és Tamás Bence Gáspár készítették.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.